A táborozások ismertetése

A szülők igénye alapján évente háromszor megyünk táborba gyerekeinkkel: januárban, júniusban és augusztusban. Ezzel a családok életét megkönnyítjük egy hétre, ilyenkor több idő jut az ép testvérre és a szülőknek egymásra.

Szántódon egy integrált táborban vettünk részt, ahol rajtunk kívül még négy iskola gyerekcsoportja volt egyszerre. Voltak jó és rossz tapasztalataink egyaránt, de végül is arra jutottunk, hogy a mi gyerekeink nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, békésebbek, ha egymás között vannak.

Mátra – téli tábor: januári táborainkat általában a Mátrába szervezzük. Ez egy igazi hegyi hangulatú tábor, ahol a gyerekek a jó levegőn egész nap szánkózhatnak, hógolyózhatnak, csúszkálhatnak, élvezhetik a tél örömeit.

Révfülöp: nyári táborainkat a Balatonra szervezzük. Több éve Révfülöpre járunk, júniusban és augusztusban. Ez egy nagy ház tágas kerttel, ahol egész nap labdázhatnak, fogócskázhatnak, ping-pongozhatnak gyerekeink. Minden nap lemegyünk a partra, ahol egy nyugodt, csendes strandon élvezhetik a nyár örömeit. Fontosnak tartjuk, hogy gyerekeink megtanulják a kulturált viselkedést, ezért mindennap elmegyünk cukrászdába, étterembe, közértbe, sétálni, stb…

Pilisszántó - Orosdy kastély: A művészetterápiás alkotótábort a MOL Gyermekgyógyító program 2010 keretében az Új Európa Alapítvány támogatta. A több művészeti ágban szervezett foglalkozásokat a természetes környezet és az emberi természet jelenségeinek, jellemzőinek analogikus feldolgozása fűzte egymáshoz. A kirándulások tapasztalatait és a szabadtéri relaxációs élményeket zenei, képi-plasztikai és táncos- dramatikus formában dolgoztuk fel.

 

A táborozásokról készített fényképek itt megtekinthetőek:

(Szántód)  -  (Mátra)  -  (Révfülöp)   -  (Pilisszántó)