A kirándulások ismertetése

Minden évben a sikeres programok közé soroljuk a Fővárosi Állat és Növénykert sérült emberek részére szervezett látogatását. Ezen a napon az egész ország területéről érkeznek ide a látogatók. Itt újra találkoznak a régi csoporttársak, volt tanárok és persze új ismeretségek is kötődhetnek. A kellemes szeptemberi időben nagy élmény jelent végigsétálni a parkon. Sok csoport képviselteti magát és az új látnivalók, a különleges állatok nagyon tetszenek mindenkinek. Nagy esemény a nyereménnyel záruló vetélkedő játék, ami csak úgy vonzza a csoportokat magához. Minden tanuló megelégedésére a nap végén elfáradva de teli kellemes élményekkel és kisebb ajándékkal tértünk haza.

A tanulók kedvence (már hagyományos jelleggel) a Dunai sétahajózás. A hajózás időpontja általában a nyári szünidő előtti utolsó hét. Valamennyi tanuló eljöhet erre a programra, mert azokat a gyerekeket, akik nem tudnak részt venni a tömegközlekedésben az iskolabusz szállítja oda-vissza. A Legenda nevű hajó nagy befogadó képességének köszönhetően mindenki kényelmesen megcsodálhatta Budapest panorámáját és patinás épületeit. Az utazás sikerét növelte, hogy a Legenda egyaránt rendelkezik zárt és nyitott utastérrel. A kényelmünket fokozta, hogy a hajó tulajdonosa minden diákot megvendégelt egy pohár üdítővel. A program végén minden csoport vidáman, élményekkel telve indult vissza az iskolába.

Fontos esemény volt az Alapítvány által támogatott Kecskeméti kirándulás. Már az utazást is nagyon élvezte minden diák a kényelmes iskolabuszban. A Táj Múzeumban megcsodálhattuk a régi tárgyakat, szőtteseket, csipkéket, népies ruhaviseletet. A szakiskolás tanulóknak kiemelten érdekes volt ez, hiszen tananyaguk egy része foglalkozik ezen látnivalók ismertetésével. A Baba Múzeum sok játékával, tárgyaival nagyon sikeres programnak bizonyult, és fiataljaink elmondása alapján szívesen néznék meg újra. Jelentős élmény volt, hogy mindenki meghallgathatta Kecskemét híres haragjainak játékát. Sajnos hideg volt ezen a napon, de mindenki türelmesen várta, hogy felcsendüljön a híres harangjáték. Hazautazás előtt közösen elmentünk egy McDonald's étterembe, ahol mindenki kapott szendvicset, sült krumplit és üdítőt.

 

A kirándulásokról készített fényképek itt megtekinthetőek:

(Állatkert)  -  (Hajókirándulás)  -  (Kecskemét)