A kiállítások ismertetése

Iskolánkban a művészeti és kézműves oktatás területei a következők: grafika, linóleummetszés, fotózás, festészet, selyemfestés, üvegfestés, tűzzománc készítés, agyagművesség és kerámia művészet, papírmasé készítése, természetes anyagok megmunkálása (csuhé, háncs, gyékény, termések), gyöngyszövés. A szövés és a mézeskalács készítés tevékenységek oktatása készségfejlesztő speciális szakiskolai szinten folyik.

Időnként lehetőség nyílik az intézmény falain kívül bemutatni tanulóink művészeti és kézműves munkáit. A kiállításokon grafikai, festői alkotásokat, selyemfestést, kerámia szobrászatot, szőtteseket és mézeskalács munkákat ismerhettek meg az érdeklődők, impozáns környezetben.

A Mérei Ferenc Pedagógiai Intézet  Weszely Galériájában a díszvendégek között üdvözölhettük a testvériskolai hálózatra épülő moszkvai küldöttség gyógypedagógiai tagjait, az Oktatási és Ifjúsági Bizottság elnökasszonyát, dr. Vastag Györgyit és a Puskin Intézet igazgatóját dr. Iván Bojcovot, valamint Komáromi Eszter Katalin textilművészt, művészetterapeutát.

A Művészetek Palotájában a kiállításunk egy napos rendezvény volt, és a gyermeknapra való tekintettel nagyszámú közönséget vonzott. Az esemény jelentőségét  mutatta a megjelent vendégek széles köre. A bemutatót dr. Ranschburg Jenő pszichológus nyitotta meg. A továbbiakban Szemadám György Munkácsy Mihály díjas festő, író beszélt a művészet és az önkifejezés fontosságáról.

A Természettudományi Múzeumban bemutatott anyag az intézmény profiljához, a természet világához kapcsolódva került kiválogatásra, línómetszetek, ceruzarajzok, festmények selyemfestészet, kerámiák formájában.

Kiállításaink megnyitóján rendszeresen fellép iskolánk kis zenekara. Bach és Beethoven művek mellett ismert versfeldolgozásokkal szórakoztatták a megjelenteket, bizonyítva ezzel, hogy intézményükben a zeneoktatás is magas színvonalú. A kiállítások sikere megerősít bennünket, hogy jó úton haladunk és ösztönzőleg hat a további munkánkra is.

 

A kiállításokról készített fényképek itt megtekinthetőek:

(MFPI)  -  (MÜPA)  -  (MTTM)