1. Képzési célok

a.) Testi nevelés
A budapesti futó és kerékpáros napon 12 fővel, a városligeti városvédő futónapon 10 fővel vettünk részt.
Tanulóink kerékpár- és úszóversenyeken egyaránt kiemelkedő eredményeket értek el. Ezeken a versenyeken a sporteszközöket, a szállást és az étkezést, illetve a nevezési díjakat is az alapítvány biztosította.
A Budapesti Honvéd SE uszodában megrendezett úszóversenyen a következő csapat-eredményeket érték el tanulóink: 2 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Egyéniben Klement Balázs és Vincze Andrea első helyezést értek el.
A főváros Érdi u.-i iskola játékos úszás vetélkedőjén csapatunk brozérmes lett, egyéniben Vincze Andrea, Fölkel Péter és Gerendás Bence ért el dobogós helyezést.
Ajkán és Kaposváron az úszóversenyen tanulóink mind csoportosan, mind egyéniben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Korcsoportonként indulva Vincze Andrea, Klement Balázs és Majláti István aranyérmes lett, emellett még 10 ezüst és 4 bronzérmet is nyertek a gyerekek.
A tordasi kerékpár versenyen 9 fővel indultunk. Itt Vincze Andrea és Fölkel Péter aranyérmes lett, egy tanulónk pedig második helyezett lett.
A Zánkai sporttalálkozón 29 gyermek vett részt. A futás, úszás, kerékpározás, görkorcsolya, diszkoszvetés, súlylökés versenyszámokban változatos eredményeket értek el.
A Soroksáron lévő lovardában szakemberek bevonásával gyógylovagoltatást végeztünk.

b.) Művészeti nevelés
Iskolai és iskolán kívüli művészeti és kulturális rendezvényeken egyaránt részt vettek tanulóink:
- Iskolai programok:
Márciusban az iskolai olvasóversenyek, melyek díjait az alapítvány finanszírozta. (29 tanuló)
Az előző módon számolásversenyt rendeztünk áprilisban 26 gyermek részvételével.
Évente egyszer a tanulók munkáiból kiállítást rendezünk a szülők, a nevelők, a társintézmények és a hasonló profilú nonprofit alapítványok számára.
- Iskolán kívüli programok:
A fővárosi Koncz Dezső tanulmányi versenyre biztosítottuk a sikeres felkészítéshez szükséges  alapanyagokat és eszközöket.
Szakmai gyermek kíséretet biztosítása az Ócsai Tájház programsorozatához, ahol 5 tanulóval  vettünk részt. Itt a táj jellegével kapcsolatos élővilágot, népi szokásokat ismertették.


2. Szabadidős programok

a.) Évente három tematikus tábort szerveztünk:
- Szántódon egészségvédő, sport- és kézügyességet fejlesztő, népi mesterséget megismertető nyári tábort.
- A velencei táborban is maradandó élményekkel gazdagodtak a gyerekek.
- A téli tábort a Mátra egyik legszebb helyén, Sástónál töltöttük, ahol túrákat, kirándulásokat és versenyeket szerveztünk.
b.) Az iskolai szünetekben (nyári napközis tábor keretében) foglalkozások szervezése, vezetése, alapanyag, uszodabérlet, állatkerti belépő biztosítása.
c.) Iskolai ünnepélyek szervezése, ajándékok, adományok gyűjtése, karácsonyi ajándékok vásárlása, gyűjtése, készítése alapanyagok biztosítása, mikulás-csomag vásárlás, farsangi előadók meghívása, fánk, palacsinta sütés, gyermeknapi programok szervezése.


3. Egészségvédő, egészségmegőrző programok

Bioptronlámpa kezelés, egészségügyi tanácsadás, előadások, szűrések szervezése,
mentálhigiénés tanácsadás.


4. Szociális segítségnyújtás a rászorulóknak

Érdekvédelem, tanácsadás, szülőklub működtetés, bébiszitter szolgáltatás, fejlesztő eszközök kölcsönzése, ruhaakciók, étkezési támogatás, gyermekszállítás, az intézmény nyugdíjas pedagógusainak és dolgozóinak évente kétszeri vendéglátása.


5. Szakmai szervező tevékenység

Kapcsolattartás az értelmileg akadályozott fiatalokat segítő szervezetekkel, regionális és országos  fórumok rendezése.
Az alapítvány székhelyén 2006. év végén a Küldetés Egyesület szervezésében egészségügyi programokkal egybekötött napot tartottunk. Az alapítványunk egyik legfontosabb célcsoportja, a sérült gyerekek  megismerkedhettek a különböző egészségügyi mérőberendezésekkel, illetve kondíciót javító eszközökkel.

 

< < <  Tevékenységek  2007.  Tevékenységek  2005.  > > >